"true love does not come by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"
Custom Search

Saturday, March 7, 2009

movies

sebenarnya, aku tidak akan pernah dpat membayangkan n menceritakan secara tperinci tntng relationship yg aku harapkan..

perkara sebegini amat sukar utk digmbarkan dan dismpaikan dgn kata2..

tp, mungkin salah satu cara utk ku memperincikan tntng relationship yg aku harapkan adalah melalui movies atau filem-filem yg aku pernah tontoni..

ya.. gay films ataupun gay-themed films..

ttp bukan gay porn films/movie... ok..!

melalui filem2 inilah aku dpat membayangkan n gmbrkan ttng apa yg aku boleh harapkan melalui sebuah hubungan..

ya.. aku tlah menonton bnyk filem2 ini.. kbanyakannya aku download sendiri dr internet..!

us, uk, italy, spain, australia, brazil, thailand, phillipines adalah antr yg aku pernah tonton.. sememangnya tlah ada bnyak filem2 yg btemakan gay di luar sana.. dr bnyk negara...

malah tlah adanya anugerah utk filem2 sebegini di pringkat antrbangsa..!

malaysia pun ada satu.. bertajuk 'comolot'.. tp hnya merupakan sebuah filem pendek yg jalan ceritanya pn tidak seberapa..

tiada apa yg bleh dibanggakan.. sorry to say that!

tlah bnyk yg aku tontoni.. antra tajuk2 yg aku dpt recall antaranya: boyculture, o-fantasma, east side story, slutty summer, all over the guy, holding trevor, eating out sequels, almost normal, sikil, bangkok story n bnyk lg yg aku dah xble ingat...!

tp dlm bnyk2 ini antara yg mjadi favourite n mendpat ranking tertinggi di hati aku hingga ke stakat ini ada 3.. dan ke tiga-tiga ini jg lah dpt menggambarkan tntng relationship yg aku harapkan dan impikan drpd seorng lelaki..

1. shelter (2007)

2. trick (1999)

3. the love of siam (2007)

perlukah aku membuat review utk ketiga2 filem ini..! aku rs xperlu la..

apa yg dpt aku simpulkan drpd ketiga-tiga filem ini adalah tntng kejujuran dlm perhubungan.. tujuan dan impian yg lahir dr hati yg ikhlas..

kalau ada yg ingin lebih tahu tntng crita2 ini, aku cdngkan tngok la sendiri filem2 ini..

ia akan dpt mengajar tntang erti sbenar hubungan antra lelaki dgn lelaki..!

33 comments:

me & myself said...

i love shelter so muchhhh....


huhhuhhu

shah said...

ya.. i loved too..

it's at my 1st ranking..!

i wished for such a relationship..!

.AzFaRuL. said...

comolot tu kerja projek bdk u. sbb tu dia ccmtu.

suka love of siam. film tu mmg x sntuh about sex at all, smuanya mnytuh tntg cinta.

& ia wat sy agak sentap sbb salah 2 watak dlm tu jln pnceritaannya SO like me!

;)

shah said...

ya.. i knew about the comolot..!

i guess it's not fair for me to judge them the same way i judge the other films..

sorry for that..!

thanks azfarul for reminding me..!

ya.. love of siam had nothing to do with sex.. it's all about friendship, caring n love..

it's a sincere story.. in my opinion..!

owh ya?? watak yg mana satu serupa dgn u??

i wonder how are u??

hehehehe..!

Daszz said...

Shelter??......... hmm never heard of it....... well got to find it then

shah said...

cari.. jgn xcari..

xlengkap hidup klo x tngok.. hehehe!

Kaka' said...

love Trevor Wright on Shelter
hehe

Kaka' said...

love Trevor Wright on Shelter
hehe

gazyCristiano said...

shelter is fucking nice indeed...lol

shah said...

wok Kaka'...

suke btul u dkt Trevor Wright tu yer...

spai 2 skali comment yg u bg..!

i publish jer.. xkisah.. hehehe!

p/s - i pun suke gak kt trevor tu...!

shah said...

gazyCristiano...

seems that all had fall in love to the movie shelter!!

even some had fall in love to the actors..

it such a great movie...

u know what?? i watched the movie for more than 3 times...

and i dont find it's hard for me to watch it again...

hehehehe..

Mel said...

hau guys...wah...banyak dah komen...ketinggalan lah aku ni...hehehe...gay movie?? i ever heard bout it...pernah nak cuba tangok...tapi macam biasa...dapat tentangan dari kawan2....hidup serumah ni susah sikit...

Hmm...berdasarkan apa yang korang cakap ni...pendapat aku...masih ramai kat luar tu yang concern about u guys...cara nak dedahkan melalui movie...since now IT boost...Its gud actually sambil bg ko pandangan shah...

About kemanisan cinta yang ada dalam muvie..aku harap kamu semua akan dapat dan rasa kemanisan tu dari lelaki2 yang ikhlas dan jujur menyayangi korang...its my pray to u....aku tau u guys really want to be love...like i do...want to be loved from my beloved man...hehehe

shah said...

hope u're also happy with ur beloved man...!!

try watch shelter..!

i want to know ur view..!

gazyCristiano said...

We watched it from d views of art but plenty of them ard me are not really accept diz trend as well! So... not really get them in mind!
lol..

shah said...

gazyCristiano,

i dont really get what u're saying..!

sorry for that..! my bad..!

=<

Mel said...

huhuhu...not yet shah....aku belum lagi officially girl dia...aku tahu dia suka aku as much i like him...tapi aku rasa...aku yang porlukan masa...

okay...aku cari shelter tu...once aku dah tengok...aku akan bg pendapat...harap2 aku dapat jumpa..

shah said...

mel, good luck in both..!

shelter n him..!

Mel said...

hahaha...tq...by the way...rajin ko online every nite ya..u really enjoy blogging ya

GTV-Shop said...

Hi, shah..!!

Menarik jg review u pasal movies nie..!

We hv the same taste of gay relationship..! That's what i can say..!

BTW, i nak minta ur favour..!

Ble tak u promotekan i punya blog..

I buat business jual CD2 crita2 gay-themed nie...!!!

Mungkin ramai readers u yg tercari2 video2 mcm nie..

So, ble la cr dr i ek..!!

Thanks shah, i know u'll help me..!!

http://gtv-shop.blogspot.com/

gazyCristiano said...

I meants, d people around me are totally not accept this kind of movie.. Salah ker klu kita ni tgk movie yg bertema G? lol!

Mel said...

Well gazyCristiano....people around me just the same...they cannot accept this type of movie... Well..they just x open minded i guess...

By the way shah...OMG!!! I watch the movie oredi...i mean shelter...5 stars from 5...I really like it...seriously..

Even though im not in tha kind of relationship...i think its sweet and romantic...That zack totally cute..i think this character a little bit like u...Not sure about the feeling at first...but once he sure that he like guy too...he just hiding...but the truth..he more happy like dat..

Shawn...Omg...he really great...sweet guy. and a perfect match for zack...Yet...he way too romantic...

I just hate the way zack avoid shawn....but im glad thing get to be normal..N luckily..people araound them just like supporting them...even zack's ex girl...

This movie so sweet...no wonder u like it so much shah...

shah said...

Mel >
ya.. i used to online 24h even when i'm sleeping..!
but when i'm in bz mode wont..!

n it's not that i enjoy blogging.. it's just that aku nak jd diri aku yg sebenar...
n the only way yg aku nmpak adalah mlalui blog..! so i've to live with it..!

btw, aku dah agak ko mesti suke gak tngok shelter tu..!
pnjang ulasan ko.. tp jujur..!!

ntahla, maybe aku ada skit psamaan antr aku dgn watak dlm shelter tu..!! aku pn xtau..!

tp, betul... aku selesa n gmbira mnjadi dr aku yg sbnr di dlm blog ini..!! hehehe..!!


GTV-Shop >
i dont know whether i can help u or not..!
i dont think i'm into this thing..!

tp since u dah expect i akan tolng u..! i think that was a compliment to me..!!

i'll try what i can do..!!

but pls dont expect much from me..!

10q anyway..!


gazyCristiano >
now i got u..!
mmng betul, kdgn2 heran kenapa mnnonton crita sbgtu slalu dislah ertikan..!

aku rs tak ada sorng pn yg bfikiran tbuka utk mnontnon crita sbgini melainkan orng itu mmng gay..!

mugkin ada, tp susah nak jumpa..!
aku sendiri mnonton crita2 ni scr ttutup..!

Mel said...

hahaha...u know what...tadi aku tengok shelter pun senyap2....susah nak handle pendapat orang ni...

Just be urself...i like u more when u be yourself...just like ur frenz in the blogging world...i love to read their blog...its so sweet to read their experience in love...they being true with themselve...so do u...

Im glad u happy with this..

gazyCristiano said...

Yup,Mel!They are totally pikiran kolot!I have this kind of fren. I meant g! They are sooo pity cuz they kept on hiding themselves from public!Maybe they need to hide to preten from look down by others!

shah said...

ya.. from being looked down by others..

people like us were judged by others as abnormal...!

Mel said...

hey...janganlah guna perkataan abnormal untuk describe diri sendiri...i hate it...

GazyCristiano...biarlah dorang tu....dorang happy macam tu...orang cakap...sepandai2 tupai melompat...jatuh gedebuk juga ke tanah...hehehe...dunt be like tupai..hahaha

shah said...

mel, benci ke, x suke ke..!!
aku kena terima..!!

aku mmng abnormal..!! mnmng xnormal..!!

aku sedar itu semua n aku trima..!!

Ejaylicious said...

Uowls cuba tengok citer Philipine plak.....Manay Po...best.

Ejaylicious said...

Uowls cuba tengok citer Philipine plak.....Manay Po...best.

gazyCristiano said...

Accept as well and digest..
Itu memang mulut doragy hati busuk sama hati!
*helpless*

shah said...

Ejaylicious >
Manay Po? Ok i'll look for it..! tq


gazyCristiano >
accepted.. n dont mind..!!

Kaka' said...

try Ai No Kotodama, a japanese movie :)

fadz said...

In terms of romance, yes, Trick is def a go (my personal fav actually), even for heteros. But in terms of reality: try - Torch Song Trilogy, Come Undone, A Beautiful Thing, the Sum of Us.