"true love does not come by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"
Custom Search

Friday, March 13, 2009

silence

minta maaf kepada semua krana tlah agak lm mendiamkan diri n tidak mgupdate blog ini.. maaf juga kpd mreka2 yg tlh memberikan komen tp blum dpt aku berikan respon..

bukanlah krn aku kecewa atau tlalu memikirkan hal yg bkaitan dgn entry2 bru2 ini.. ya.. krana itu juga...

tp yg lebih utama adlah krna komitmen yg aku hrs berikan trhdp kejaya aku.. aku agak sibuk kebelakangan ini hngga xdpt mmbuat kunjugan ke blog sndri sprt biasa..

aku hny dpt mmbuka email n mempublishkan komen2 yg diberikan kpd aku.. ttp tdk smpat utk aku merespon kpd komen2 ini wlaupun bnyk yg ingin aku ktakan...

tp, aku btrima ksih kepada smua krn ttap berada bsama aku walau dlm keadaan apa skalipun aku ini.. sedih ke, gembira ke, horny ke... ramai yg masih mahu memberikan sokongan kpd aku.. trima kasih kpd semua..

tntng diriku, biarlah aku dlm mood berfikir lagi.. blum ada kputusan yg dpt aku buat..

hati dn prasaan ku msih keliru..

9 comments:

i_mar4ever said...

nice blog..moga shah happy k...jdilah diri shah yg sbnrnya....dr situ shah akan lbh ok....mbuat kslpan akan mjdikan kita bljar dr kspan tsbut dan mmtgkan diri kita

Daszz said...

Chill out bro............. don't stress ur self ya

-riL- said...

salam shah...
sy dh baca sume ntry shah dr mula lagi...
sy juga baca respond2 yg shah dapat dr follower blog shah...
apa yg pasti sy juga seperti shah...
maksud nya somestimes sy ada naluri pada kaum sejenis sy iaitu lelaki...
tapi dalam masa yg sama sy juga menyanjungi kaum wanita...
tapi sy tdak lah melebelkan diri sy sebagai "bi"...
tapi sy lebih suka melabelkan diri sy sebagai "undecide"...haha
setakat ni alahamdulillah sy juga belom terjebak dlm xtvt sex...

erm dari pembacaan sy melalui ntry dlm blog nih sy dpt kenal shah...
sy telah baca dr ntry yg pertama hingga la silence...
smpi d ntry untitled air mata sy sedikit bergenang mendengar dan menyaksikan video tersebut....
mungkin kerana sy paham apa yg shah rasa kerana benda yg sama bermain di hati sy...

benar cik muslimah memberi peringatan dlm setiap komen nya...begitu juga adam yg telah memberikan komen yg pertama sehingga shah menjadi x keruan...

jika sy diphak shah sy juga akan lebih menerima nasihat adam...tetapi tidak mengenepikan nasihat cik muslimah...

ini kerana sy juga berusaha untuk memulih kan naluri sy ni kepada 1 sahaja iaitu kaum wanita...cr yg sy bwat ialah dgn cuba menjauhi perkara2 yg boleh mengingatkan sy kepada gay...
saya akui memang sukar tapi kite kene cuba...
oleh kerana sy dtg dr sekolah agama itu membuat kan sy teringat akan agama yg kita anuti ini ISLAM...

walaupun ada masa nya saya tewas juga...bukan tewas sehingga dalam kancah sex tapi tewas apabila sy masih lagi mencr atau d/load gay film n gay porn....

tapi sy percaya, jika masih ingat akan agama kita, berdoa, insyallah satu hr nanti kita akan kembali ke jalan yg benar...
tapi jgn lah menanti hari itu tanpa usaha kerana tanpa usaha ia x akan berlaku...
itu prinsip sy....

satu lagi beranganlah setinggi langit, yg penting masih berpijak di bumi yg nyata...
yg nih pulak ia mengingatkan sy jika sy suka atau admire seseorg lelaki nih sy xakan dapat memiliki nya...kerana lumrah alam lelaki untuk wanita...

fikir-fikir kan lah...
pjg lebar bebelan sy yg pertama ini...
sy harap shah bertenang dan jalani kehidupan seperti biasa...
sy akan terus ikuti blog anda...

-riL-

arep said...

hi syah..

saya tak segigih -ril- utk baca semua.. but i read what he commented here..

salam kenalan..

xoxo
arep

i_mar4ever said...

shah....smua org leh bgi shah nsihat ke..tp smua org xkan fham mnjdi insan yg lain dr yg lain..yg mmpuyai kecelaruan jiwa@identiti...apa yg ptg,shah kena kuat...klu shah nk cuba dunia gay..truskan...tp ia x seindah d sgka...apa yg ptg..shah hppy..jdlah diri sndiri..x perlu lah cuba jd org lain....apa yg ptg..shah tau siapa diri shah...apa yg shah alami x sma sprti gay2 yg lain d luar sana..skrg2nya shah x pernah tjbak ngn hbgan intim ngn lelaki..bgaimana ngn gay2 luar sana..yg hati mrka d lukai insan yg bnama lelaki..shah brntg...cuma shah kna kuat..shah nk brubah?tp jgn pksa diri k..

-riL- said...

shah nape x update blog??

adie said...

hai shah! i tertarik pasal tajuk "delime"tu,i juga mempunya ramai teman seperti u,in fact my housemate i pon ramai jenis macam u, tapi sedikit pon i tak jijik n mejauhkan diri daripada mereka,malah i sangat seronok bergaul dengan mereka,some time i ikot mereka bersosial dengan cara meraka,betul kata u ,itu adalah naluri dan sukar untuk mengubahnya dan boleh dikatakan tidak boleh mengubahnya,dan bukan u atau meraka yang minta dilahirkan begini,menghina meraka samalah menghina kejadian tuhan,lagi pula meraka bukan melakukan perkara yang tidak bermoral dan tidak menyusahkan mana2 pihak.kepada Cikmuslimah jangan jadi spt baling batu sembunyi tangan,menghina dan menfitnah orang dengan sesuka hati. buang saja nama Cikmuslimah tu letak je nama Cik mulut longkang ke....

nets said...

alllooosss shah,

1st time aku bc entry wat, rase cam nak bc from the beginning. so aku bacer every on of them.. aku rase ko akan jumper cinta yg xberteraskan sex tuh, cumer agak susah sgt nak cari kan? well dr aper yg aku bace aku rase ko agak honest and maybe ader lar mamat idaman ko ngah bace blog nih kut.. anyway, i will support u (from this blog lar, cause aku tak kenal ko..huhu)

safwan ishak said...

nice blog shah..
but anyway sebebnarnya nak berkenalan..
rasanya shah ni adalah satu cabaran untuk ko...
ni adalah satu jihad untuk lawan nafsu ko..
aku faham sebenarnya masalah ko..
apa2 pun shah..
kalo ko rasa tak tenteram..
ambillah wuduk...
solat sunatla..
banyakkan istighfar..
minta jauh dari benda jahat...
insyaAllah kita akan rasa lebih tenang...
ingat..
mungkin Allah nak uji..
sejauh mana kekuatan iman kita...
sabarlah..
mungkin ada hikmahnya..