"true love does not come by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"
Custom Search

Friday, March 6, 2009

top-bottom

hurmm....

perlukah smua gay mengidentify diri mreka sbg salah satu.. top ataupun bottom..? ataupun versatile..?

apa sbnrnya maksud keduanya itu.. atau ketiga-tiga itu? apakah benar pemahaman aku.. betulkah apa yg aku paham... dan yg mn satu pulak aku?

aku tahu top n bottom bnyak dikaitkan dgn perlakuan ketika melakukan seks sesama lelaki.. dan krana itu aku tidak tahu dimanakah kategori aku...

tidak... aku tidak tahu.. krana aku blum prnah melakukan seks.. aku masih lg teruna yg suci...

tp aku ingin menganalisis diri aku sendiri..! jika boleh..!

klo top itu dikatakan sbg orng yg lebih suka memonopoli suatu aktiviti seks antr lelaki dgn lelaki (atau lelaki-lelaki), atau dgn kata lain nya adalah orng yg lebih suka meng'fuck', maka aku tdk kategorikan diriku sbg top...

aku bukanlah orng yg berpengalaman.. n aku juga bukanlah orng yg ska memonopoli dlm apa activiti sekali pun.. aku ini moderate orng nya... tp aku mengaku aku seorng yg lebih suka dibelai dan dicintai.. aku lebih suka seseorng menunjukkan rs syng n cintanya kpd aku.. menzahirkannya melalui tindkannya keatas aku... so, adakah aku bukan top? atau adakah aku bottom?

klo bottom pula adalah kecenderungan yg lebih kpd suka di'fuck' berbanding meng'fuck'... n lebih suka dimonopoli dlm satu2 hubungan seks... aku rs ini juga bukan diri ku... aku tidak suka hnya diperlakukan sprt alat.. aku juga ingin menyumbang dlm satu2 hubungan seks.. tidak skdr hnya menerima... aku tau aku suka dibelai, tp aku juga mahu membelai... aku tidk dpt menggambrkan diri ku sbg bottom..

so? apakah aku? adakah versatile..? sejujur-jujurnya aku tidak tahu.. top ka? bottom ka? mahupun versatile? aku tidak tahu dan aku tidak pasti...

aku blum pernah mengambil ujian apa2 utk mmbuktikan kecenderungan ku... biarlah ms yg menentukan..!

aku masih menanti...!

24 comments:

.AzFaRuL. said...

kamo kena 'rasa' dulu br tau..

;)

shah said...

ya.. i also think so..!

nnti lps i 'rasa' br i announce balik i pnye preference..!

how's that!

nway, thanks .AzFaRuL.

Mel said...

hahaha...ur answer to azfarul so funny....buat apalah ko pening...klu aku punya pikiran lah...just biarkan benda tu...just fokus on finding ur true love...like ur entry dulu..."belaian akan terhenti bila dah dapat seks" want u want that happen....aku rasa mesti ko tak nak...ko top ke bottom ke...both ke...ko taulah nanti sendiri...huhu

Ejaylicious said...

Saling bergantungan...TOP +BOTTM....

shah said...

Mel >
hahaha.. is that funny.. i dont mean it.. hahaha

well, i cant left people who commented in by blog without giving my responds and answers..
so, i just gave azfarul respond to his comment...


wow..! am i really in the quest of looking for the 'right person'...?

omg! i think i'll just wait for the moment of meeting with the person..!

i'm not really looking la..!

i'm not all-out yet.. hahaha


Ejaylicious >
u ni ejay.. mcm bnyk pengalaman jer..!
kongsi2 la skit..!

||| PöJìé PööH ||| said...

Mmg confuse dude!!
Tp since u've try it then u will realize..
Btw being flex is just nice!

.anakBISAYA. said...

hehe,nice blog,so witty ek.
salam perkenalan. :)

and oh ya,i agree with mel,wait for someone u love,not someone who can be ur "lab mouse".

save ur first as ur most unforgettable one.

happy searching!

remember.patient is also a virtue!

xoxo

Mel said...

okay my bad...pembetulan...u still waiting for someone perfect...hehehe....i dunno why...im crazy to wait for ur reply for any of my comment

shah said...

||| PöJìé PööH ||| >
flex...? considerable..!


.anakBISAYA. >
salam perkenalan jg..!

trima kasi gak sbb bg nasihat..!
ya.. i thought of it..
i'll only have my first with the one i love..!

happy waiting to me..!

hahaha!!

dntg2 la lg melawat blog aku..!

sine kitak ya..? (u orng srwk ke?)


Mel >
dont apologize.. nothing's wrong..!
i dont blame u... (being nice.. hehe)

btw, sorry to keep u waiting..!

but as anakBISAYA says, patient is a virtue!

but still, thanks anyway..
i appreciated..!

Mel said...

its okay since im going to class sambil2 tunggu reply...hehehe...by the way...aku minta maaf coz aku buat post pasal ko...tajuk dia gay....i just nak share...im sory...aku tak terfikir pula kemudian yang maybe ko marah....if u dont like it...aku akan padam post tu

shah said...

malam2 pun u gi class ke?
ke u kat bumi kat sebelah yg lain (us, canada, etc)..

i thought u kat srwk? hehehe

jgn risau psal aku... aku xkisah psal post tu..!

xmarah pun..!

malah aku rasa bangga n honoured..!
felt appreciated..!
thanks for all ur concerns..

waaa.. should i stop thanking u..!
i said so many times.. (but sincerely, thank u..!)

u're such a nice person..!

Mel said...

hahaha....aku kat sarawak lah...kan kat blog aku bnyak show yang aku ni budak unimas indirectly....huhuhu...hah tau pun ko...banyak kali dah ko say tq kat aku....cukup2lah say tq...huhuhu...

eh ko kenal ker darkstar tu?? aku rasa ko baru add dia dalam list ko..dia tu senior aku...huhuhu...senior paling gila...ker...ko terjatuh hati dengan dia...hehehehe

shah said...

haa? senior? darkstar?

aku tak kenal la..! gile ke die..? siannya..

hahaha.. jatuh hati..? hehehe.. xpe krim salam aku jer la kt die..!

hehehe!

Mel said...

hahaha...tengoklah ur blog list...second last klu tak silap aku...ko ambik post dia yang mutiara kata tu....huhuhu...

Aku saja usik ko tadi...jgn marah...nanti cepat tua...huhu..by the way....apa blog ko lagi satu tu shah...ka ko dah delete blog tu...

Daszz said...

so basically ur a botopvvvvvvv ;P

shah said...

Mel >
owh.. ntah la.. aku pn xingat bila aku add dia.. aku saja2 kot add ke list aku..
xpun aku mmng ttarik kt die time aku add tu..!

maybe..! hehehe

blog satu lg..? mn ble ckp kt sini.. i'll tell u someday..!


Daszz >
botop? hurm...
sedap gak bunyi istilah tu..!!

boleh dipertimbangkan..!

Daszz said...

shah.... u forgto the vvvvvv........... it's botopv babe

shah said...

ok dear..!
i got it now..

botopvvvvvv...!!

ya.. it sounds better..!

=P

Mel said...

hohoho...mungkin kot...ok someday...hehehe

.anakBISAYA. said...

haha..yeah me from srwk :)
but i dunno mel from srwk oso :)

Mel said...

hahaha...josh...im not from sarawak..im from sabah actually but then i study here...

shah said...

thanks both...

sabahan n sarawakian..!!

Mel said...

haha..u r welcome....by the way...shah ko darin mana??sarawak juga ka?

shah said...

aku pn dari malaysia timur..!!