"true love does not come by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"
Custom Search

Tuesday, March 3, 2009

two-sided

aku tidak pernah menyangka yg blog penyamaran aku ini akan mendapat begitu banyak komen dan follower...

kenapa aku katakan begitu..? kerana, selain memblog dgn blog 'siapalah aku..!' ini, aku juga mmpunyai satu lagi blog yang mana aku menggunakan diri aku sndiri.

ya, tanpa penyamaran..!

dalam blog yg telah lama aku wujudkan itu, iaitu sejak 2006; dah lebih 2 thun lamanya, aku rs jumlah komen yg aku dpt di dlm blog itu, belum pn smpai 10 jika ditambah semuanya... follower pun hanya ada seorng saja, yg mn merupakan shbt aku sndiri!

ttp, di dlm blog pernyamaran ini; belum pn smpai seminggu aku tlh mendapat lebih dr 10 komen dan 4 followers. tdk prnah aku bmimpi yg blog ini akan mndpat sebegitu phatian..!

ya, aku tau; di luar sana terdptnya blog yg followernya sudah mcecah ratusan dan komen2 yg diperolehi tidak lg ble dikira dgn senang... tapi blog aku yg br ini, membuka mataku sedikit!

adakah slama ini aku hidup dgn mata yg sedikit ttutup? tidak! bukan itu maksud aku!

yg aku maksudkan adalah identiti dan kperibadian aku.. boleh dikatakan; aku skrng mmpunyai 2 identiti, satu identiti sebenar di blog aku yg lama dan usang itu, dan satu lg identiti penyamaran di blog yg baru lagi hot ini (hehehe! saja nak up-up kan sikit diri sndiri) ..!

kedua-duanya adalah diri ku... yg beza hanyalah, identiti dan keberanian mengakui diri sebagai seorang gay!

dgn perbandingan jumlah komen2 dan follower2.. adakah aku boleh simpulkan di sini yg 'my gay side' adalah lebih interesting berbanding 'my reality side'?

maksudnya, selama ini aku tlah hidup sbg seorng yg membosankan dan tak interesting lgsung! adakah itu fakta yg benar? btulkah slama ini aku ini seorng yg membosankan..!

apakah ada baiknya utk aku mengaku kpd seluruh dunia tntang status aku ini..? adakah itu lebih baik?

tp adalah mustahil utk aku berbuat begitu, aku tidak memiliki keberanian! sprt yg aku ktakan sblm ni, ini adalah malaysia; bukannya us ataupun uk..! atau at least singapore..! banyak risiko dan halangan menjadi gay secara terbuka di malaysia ini..! aku tidak sanggup menghadapinya!

apa yg boleh aku lakukan? bolehkah aku memindahkan 'my interesting gay side' kepada 'my boring real side'. adakah itu boleh dilakukan?

walaupun keduanya adalah orng yg sama, iaitu aku..! tetapi, aku sendiri merasai perbezaannya. aku mengaku, realitinya aku ini seorng yg membosankan..

ttp aku tidak pnah tahu yg 'my gay side' mempunyai personaliti yg lebih menarik.. lebih menarik drpd personaliti sekarang! yg mudah menarik perhatian orng lain!

aku tidak tahu pun sebelum ni!

agaknya, betullah apa yg orng slalu ungkapkan 'be yourself'.. mungkin yourself yg sebenar itulah personaliti yg paling interesting dlm diri setiap orng...

tp xsemua orng brani utk menjadi 'be yourself' sepenuhnya.. contohnya aku sendiri..!

tetapi, tidak lah aku seriaknya mengatakan yg personaliti gay aku ini menjadi phatian orng ramai.. ttp melalui komen dan follower yg ada, aku boleh simpulkan yg tdapat sdkit keistimewaan thadap personaliti gay diri aku..

itu yg mampu otak aku analisis dan fikirkan..!

apapun, terima kasih aku ucapkan kpd semua yg tlah meninggalkan komen di blog ini, dan jugak kpd mereka2 yg menjadi follower thadap penulisan aku di blog ini...

aku alu-alukan lagi komen dan follower2 yg mahu bertandang dan berkunjung ke sini..

sesiapa pun, aku tidak kisah! semua dialu-alukan!

16 comments:

me & myself said...

hmmm
ape lagi satu link???

nape nk takut jadi gay n takut nk tunjuk sape diri awk sebenarnyer???

walaupun boy just a 19 years old boys...tp boy dah kene kutuk ngn sume orang termasuk family sendiri..coz of my status gay...tp ape nk buat..this is my life...

dont be afraid...
huhhuhu
keep in touch

shah said...

sorryla, aku xdpt nak bg ko link blog yg satu lg di sini... klo nak, contact aku in private, ok!

lg satu, aku dah nyatakan smua sbb2 aku melakukan pnyamaran di blog ini di dlm entry aku yg awal2 dulu..

jika ada masa, bclah kesemuanya utk mngetahui tntng diriku yg anonymous ini!

nway thanks mail, sbb comment dkt aku punya entry nie..

aku anggap komen ko ni sbg satu nasihat kpd aku.. atau jg sbg satu motivasi utk diri aku!

aku tdk pnah menyangka, ada orng di malaysia ini yg hidup secara tbuka sbg seorng gay apth lg di hdpn kwan2 rapat, guru2 or pensyarah, n terutama skali di hdpn family..

tentunya ko ini seorng yg tabah dpt hadapi smua itu.. aku ingin mgethui tntg cerita2 ini dgn lebih dekat lg..

apakah ko menulis tntng smua ini di blog mu?

jika ya, aku mau bc seluruh blog mu dr awal smpai akhir..!

timbul sedikit rs kagum dlm diriku thadap ko..

ntah la, adakah aku boleh mnjadi sprt ko suatu hr nnti..!

aku msi bfikir...!

Mel said...

hallo...i read ur guys punya blog...tapi belum semua... for u shah...if u r gay...so what....itu pilihan ko...aku tak rasa itu salah...aku sendiri ada kawan lesbian....but then aku tetap terima dia seadaanya..aaku harap shah...ko jangan lagi berselindung kay....sapa2 yag mengutuk korang...jangan layan...dorang takkan faham...tapi aku tak cakap aku faham...just aku kagum dan horamat kamu macam mana aku hormat orang lain....can we keep in touch?? this is my ym...elinz_m0809@yahoo.com..

ZaCk said...

rmah tgi2 erk?!!!
tgk pd struktur n keadaan rmah tsebut...
klu condo mewah...
mgkin xkot...

shah said...

Mel >
thanks Mel for trying to understand me.. n for reading my blog too..

kata-kata u mmberi penuh smangat.. alangkah bagusnya jika smua orng di sekeliling ni mempunyai fikiran yg terbuka sprt u..
masih mmpunyai rs hormat yg xberbelah bgi walau kpd siapa pun..
u sorng yg baik... tp xsemua orng mcm u.

oleh krn itu lah i susah nak comeout..

tp xpe.. i x rush pun.. biarlah plan2.. i xmahu dunia tkejut..

nway, u can always keep in touch with me in this blog.. thanks alot for ur concern..

visit me always..!

shah said...

zack >
thanks a lot for ur information..
but still, i skrng bhati2 klo nak gi toilet..

terignt gmbr yg u tunjuk dlm blog u tu..!
ngeri..!

Mel said...

well shah agree with dat...sekarang ni...ramai mengaku "im open minded" for themself....in fact not.....lagipun aku tak nampak apa yang salah untuk menjadi gay or les...its kindda weird yes i agree...tapi kita takda hak nak nilai orang tu....aku doakan ko dapat cari cinta yang ko harapkan...

About sex yang ko cakap tu...hehehe...aku pun tak taulah...rasanya ramai yang berfikiran gitu...but i thinks theres a lot of them out there yang nak cari cinta....1 day shah... 1 day u will found mr. perfect...

shah said...

u know what Mel!

u really make me thinking n motivated me..! i like talking and receiving message from u..!

thanks alot for spending time for that!

ya...! aku juga slalu ingtkan diri aku; aku tdk ada hak utk menilai orng..! aku slalu ingtkan juga yg smua orng sm, berhak dihormati n tidak tlalu cpat menjudge orng lain...

kt xtahu hati budi smua orng...

even God dont judge His people until the end of the world..!

about love n sex.. i'll do u a favor..

u'll be the first person i talk to if i met someone...!

thanks Mel..!

Mel said...

Oh God...thanks for ur favor....Hehehe...i hope u will found 1 kay....coz i think ur heart is empty and need to fill it with love...n aku dah anggap kita kawan....kawan tak ucap terima kasih for small favor...hehehe...Anyway im looking forward the day u meet someone...

shah said...

omg..! my heart is empty..?

but u're probably rite..!

ya.. i'm all yours.. happy friendship day..! (let's just treat today as a world friendship day, hehehe)

thanks.. i'll tell u in private if i met someone..

i got ur email.. at least, i hv someone to talk too..!

Mel said...

u always can talk to me kay...as i said...we r frenz now...so u r not alone

shah said...

i got u Mel..!
wait for the good news..!

Mel said...

always waiting...huhuhu

joey said...
This comment has been removed by a blog administrator.
shah said...

(the comment above was deleted as requested by the sender: it was published only to mark that someone had commented)

thanks j.. u got me thinking..!

i deleted ur comments as u wish.. but u know what..?

i save most of them..! so that i'll remember what ur views n opinions are...

thanks anyway..!

Mohd Yusuf Abdillah said...

Kepada sesiapa yang sedang Mencari Kejayaan,



Saya menawarkan sesuatu yang menarik di sini. Tetapi sebelum itu saya ingin bertanyakan beberapa soalan:

1. Adakah anda mahu menolong suami atau keluarga menambahkan pendapatan bulanan?
2. Adakah pendapatan bulanan anda tidak mencukupi dan tiada pula baki untuk dibuat sebagai simpanan untuk hari-hari mendatang?
3. Atau adakah anda masih belajar dan menggunakan duit keluarga dan PTPTN untuk menampung hidup seharian anda..???

Ya..????

Adakah anda mempunyai talian internet di rumah/pejabat..???

Ya..???

Jika semua pun YA.... maka amat sesuailah jika anda meneruskan membaca pesanan ini.


HANYA DENGAN DUDUK DI RUMAH, MELUANGKAN MASA 4 JAM SEHARI anda boleh menambahkan pendapatan sampingan seterusnya membantu keluarga anda. Bolehkah anda lakukan itu?? Sudah tentu boleh...!!!

Selain itu, anda juga akan mendapat bekalan supplement yang berterusan untuk kesihatan anda dan keluarga berupa jus berkhasiat VeMMA yang mendapat pengiktirafan dari Pertubuhan Kesihatan Dunia. Ramai yang telah terbukti berjaya dalam perniagaan dari rumah ini dan seterusnya mengecapi kesihatan yang optimum.

Anda belum berminat dan tidak tertarik..??? Saya berharap anda akan mendapatkan lebih maklumat tentang VeMMA ini di internet ataupun terus saja ke laman web saya di http://aku-vemma.blogspot.com/ dan http://posurm.vemma.com/

Anda juga boleh mencuba perniagaan ini secara percuma untuk tempoh 3 bulan. Secara percuma...!!!

PERCUMA OK..!! Anda tidak akan rugi apa-apa sekiranya mencuba. Tetapi anda mungkin akan kerugian sekiranya tidak mencuba... Anda yang tentukan.!

Daftarkan diri anda secara percuma di sini:http://www.vemmabuilder.com/886047005

Saya ingin berkongsi kejayaan ini dengan harapan dapat membantu insan-insan lain untuk turut sama mengecapi kejayaan.

Saya dulu macam anda juga...!!!: seorang-seorang yang tidak dikenali telah menghantar email kepada saya. Saya beranikan diri dan mencuba secara percuma..!!

Kini, saya sebahagian daripada keluarga VeMMA dan saya ingin anda juga berjaya bersama-sama saya. Saya alu-alukan sebarang pertanyaan jika anda ingin mengetahui lebih lanjut. Di bawah ini saya sertakan cara-cara untuk hubungi saya.

Harap dapat mendengar daripada anda lagi.
Terima kasih.



Ikhlas daripada saya,

Mohd Yusup Abdillah
@ http://aku-vemma.blogspot.com/

email: mohdyusup@yahoo.com
facebook: http://www.facebook.com/ysf.abd
telefon: 019-8079760