"true love does not come by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly"
Custom Search

Saturday, March 7, 2009

pupus

hurrm.. ntah la nak buat ke tak..!

ya.. aku kena tag.. n ini adalah ptama kali..! sama ada sbg anonymous atau pun sbg dr sebenar aku.. ini adalah ptama kali..!

aku sbenarnya tdk begitu ttarik dgn perkara tag-mengetag nie... bukannya apa, mungkin krana aku tkut identiti sbnr aku tdedah..

mungkin krana itu..

ttp sebalikknya, aku suka mmbaca tag orng lain.. hehehe... mcm2 boleh tau.. secrets, personal matters, n mcm2 lg..

ttp, jika aku review balik tntng tujuan sbnr aku mmbuat blog ini; iaitu utk mencari cinta (jika tidak mustahil) n berkomunikasi dgn orng2 seperti aku.. so pd pendapat aku, jika tag-mengetag ini dpt membawa aku kpd matlamat itu, maka adalah tidak salah utk aku mencubanya... mungkin dgn ini, aku lebih bsikap terbuka n orng lain lbih mengenali dr ku..

Tag yg aku dpt ini drpd seorng yg slalu bkomunikasi dgn aku di dlm blog ini melalui komen2 nya... aku rs selesa dgn dia n aku rasakan dia seorng yg baik.. Mel nama dia... dia adalah satu2nya ppuan yg mnghantarkan komen kpd aku dlm blog ini.. (itupun jika cikmuslimah tdk dikira.. hehehe)

tp tag yg ini agak pelik, krn tjuannya hnya lah suka2 n bukanlah bertujuan utk ice breaking atau mgenali sseorng dgn lebih dekat..

aku tidak bgitu... kerjaya aku mengajarku menjadi seorng yg rationalist n smua apa yg aku ktakan n lakukan ada tujuan dan bleh aku justify... tp tidak apalah.. mugnkin jugak dgn mengethui lagu2 yg berada di dlm playlist aku, orng akan mengenali bgimana orngnya aku ini..!

so, bleh aku mulakan..!


RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag as many friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
leaving on a jet plane (chantal kreviazuk)

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
stand by me (oasis)

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
ah sang (ye zi)

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
andai ku tahu (ungu)

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE
you needed me (anne)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
cebisan kenangan (amar)

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU
my valentine (martina mcbride)

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
inside your heaven (carrie underwood)

10. WHAT IS 2 + 2?
gotta go home (boney m)

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
push (matchbox 20)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
i believe in you (celine dion)

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
cant nobody hold me down (puff daddy)

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
patience (take that)

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
stay the same (joey mcintyre)

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
immortality (celine dion)

17 WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
boulevard of broken dreams (greenday)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
someday (nickelback)

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
otso otso (bayani agbayani)

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
sahabat (amar)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
wonderful tonight (eric clapton)

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
pupus (dewa)

* there's no questions asking who i would tag next..! so i'm not tagging anybody..! but if anybody wanted to.. feel free to do that.! acknowledge me as the person who tagged u..!

21 comments:

Mel said...

wow shah...all ur answer were just rite and perfect to the question..not really all lah...hehehe...

Im way to busy today....pagi ada exam..lepas tu kuar cari barang...but always thinking about ur blog...thinking sama ada is there a new post...hehehe

I think im crazy with ur blog...maybe becouse u just really urself...i like dat

shah said...

i do think sooo bout the answers..
probably i'm lucky..!

no, dont treat me like that la.. Mel..
i'm not even an artist of what..!

i'm nobody..! i dont deserve such attention..!

Mel said...

yes u r not artist...but i dunno...just like to be ur frens...huhuhu...

shah said...

i dont really mind actually..

it's just that i dont want things to change or disturb your life..!

but nvr mind.. i believe u can well-managed ur life..

nway, thanks alot.. (again)..!

Mel said...

again!!hahaha...u really cant say tq enough hoh....it just ok...coz sambil2 mah people said....coz rite now...im stress nak mampus with all assignment..this is the way nak keluar dari stress

Anonymous said...

OUH ingat lagi awak kat saya eh
kalo awak nak tau, saya sentiasa di sini
memerhatikan awak dari jauh
dan saya akan bersuara kalo sy rasa perlu

tapi siapa la sy kan
nak interfrem di kalangan orang macam awak ni=(

~cikmuslimah~

Mel said...

well cik muslimah...blog tempat kita nak express feeling or comunicate...if awak ada pendapat y tak share...

saya ada terbaca comment awak b4...well...saya agak tak bersetuju sebab semua orang ada hak masing2 dan berhak memilih hala tuju masing2...bagi orang macam syah dengan kawan2 dia...biarlah mereka cari apa yang mereka mahu...mereka tak minta dilahirkan begitu...it just...Tuhan mungkin dah cipta mereka...as far i know...it is hormon thing...tapi saya pun pasti coz tak suka biologi...hehe

Tapi awak masih ada hak nak bg komen sedemikia...as i said...everyone ada hak tersendiri...But i like the way u comment...soft...yet..ouch..hehehe

By the way shah..aku belum jumpa lah shelter tu..still searching

Anonymous said...

mel,
syah,
saya tak pernah menyekat sesiapa untuk meluahkan rasa hati

saya tau, mereka semua tu memang tak minta dilahirkan seperti itu
saya memahami dan cukup mengerti.

tapi saya cuma ingin mereka tak terjebak terlalu jauh, terlalu menyimpang..

walau sejauh mana pun kita memahami perasaan mereka,kita tetap tak boleh lari dari hakikat yang telah ditentukanNya

Saya pon bukannya budak baik. tapi saya rasa terpanggil untuk bersuara di sini. harapnya tiada yang terguris.
dan sama-sama kita boleh perbetulkan diri masing-masing.

Ohh membebel la plak..
well mel, syah
im glad knowing both of u..
see, betapa colorfulnya makhluk Allah ni.~

~cikmuslimah~

Mel said...

cik muslimah....saya pun sama...im not really gud person...well...tiada manusia yang sempurna kat bumi ni...Nobody perfect...takpa...kita boleh berkawan...

Cik muslimah...teruslah beri pendapat awak...i think shah glad to read ur opinion...About simpang menyimpang yang cik muslihah cakap...i dunt want to give comment..coz im not really gud in this...hehehe...But i just can be gud fren to all

shah said...

sorry to all sbb lmbt respond kt komen2 korng..!

been busy with life..!!
nway, thanks to all..
keep commenting..!!


Mel >
i'm raised to say thanks when people did good things to me, n say sorry when i hurt anyone..!!
that's y it's very hard for me for not to do those things..

ya, other people also did mentioned to me about that..! u're not the first..!!

but i cant do anything..! hehehe!

btw, ya.. i'm glad that cikmuslimah keep sending comments to me..! it is good to hear opinions from people like her..!!


cikmuslimah >
mcm sy ckp di atas, sy gmbira cikmuslimah hntr lg komen2 ke sy..!
jgn risah, sy xkisah dgn komen2 cikmuslimah..

klo tguris pun apa slahnya..
mungkin ada kebaikannya..!

tp, jgnlah korng smpai gaduh2 kt blog aku nie..!!
xbaik korng sesama ppuan gaduh2..

bbeza pndapat itu boleh, tp bkata2 la dgn bhemah.. jgn gaduh2..!
hehehe!

jd macam perang gaza la plak nnti...!!

lastly, aku curi kta2 cikmuslimah; sama2lah kt perbaiki klemahan dri..!

Anonymous said...

syah,
mel,
no..
im NOT going into fighting wit u all lebih-lebih lg la ngan mel.
sungguh tak sesuai.
=)

syah..
terima kasih masih boleh menerima komen sy.
seperti kata saya dulu, sy akan bersuara bila sy rasa perlu. itu saja.

apa sj tindakan kita, biarlah DIA yang tentukan

~cikmuslimah~

Mel said...

same with me..buat apa nak gaduh kan cik muslimah...hehehe...well tak semestinya pendapat kita berbeza kita tak bleh berkawan... kan cik muslimah...since kita dua jer perempuan kat dalam sini..at least saya tak sorang..

Cik muslimah takde blog ke...bleh berhubung..

shah betulkan statement ko...kami tak bergaduh lah...saja bagi pendapat...hehehe...

Shah...ko nyer blog ni populah lah...cuba ko tengok...setiap entry ko berbelas comment...huhuhu..

Anonymous said...

hi mel..
tak tersangka kan dalam blog ni kita bertemu
thanx goes to Syah sebab temukan kita
=P

of coz la sy ader personal blog
tapi macam Syah, sy x bersedia untuk mendedahkan diri.

Tapi mel, izzit ok wit u if i drop to u blog juz to say hello?

~cikmuslimah~

Mel said...

Hye y not...drop by to my blog...i just fine...well..apa yang dalam blog...setiap entry..its all real me..what im thinking n what im doing.even benda yang quite memalukan...everything in there....

People can judge me...coz real friends will accept me no matter what...huhuhu...u are most welcome to my blog

shah said...

aku br tnogk2 balik comment2 yg lepas..
aku tercicir sorrng lagi ppuan la..
rupnya linda pn pnah comment kt blog nie..!

sorry linda..!!

bagusla klo xgaduh2.. aku tu ingtkan jer..!

hahaha.. ko kt blog aku popular..!!
ko mesti blum penah bc 'Blog Anak Mat Nor'...

yg tu br popular..!!!
sepopular chedet.com

ape sgtlah blog aku ni..!

Mel said...

blog anak mat nor...bg aku link dia...hehehe...well..aku baca blog aku betul....kat situ tulis....dia jelous dengan new comer...belum sampai sethun dah banyak comment and follower...huhuhu....

Kesian Linda tau...way...Kami powerpuff girl dalam ni...3 orang jer dalam ni...wahaha

shah said...

Blog Anak Mat Nor: http://jebonisme.blogspot.com/

aku gmbira rmai orng yg mnjadi follower blog aku.. tq smua..

aku pn xsngka sbnrnya...

klo lg ramai pun bagus bnrnya... 3 orng je xcukup... hehehe!!

sgboy said...

hey there great post a lot of fun. Did you come up with all the question yourself?

Anonymous said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anonymous said...

Very nicce!

Anonymous said...

[url=][/url]